30 Temmuz 2014 Çarşamba

DERS ÇALIŞMAYA BAŞLAYAMAYANLAR İÇİN ...

Birçok öğrenci 12. sınıfa gelene düzenli ders çalışma alışkanlığına sahip değildir. Fakat; Ygs-Lys senesi geldiğinde ve tüm sınava hazırlanan öğrencileri bir çalışma stresi sarar. Çalışmaya alışık olmayan öğrenciler Ygs-Lys senesinde bir anda bocalar. Biz öğretmenlere gelerek sormaya başlarlar. '' Masanın başına oturuyorum ama çalışamıyorum.En fazla 5 dakika sonra dikkatim dağılıyor ve başka şeyler ile ilgilenmeye başlıyorum. Ne yapmalıyım? '' diye. Arkadaşlar öz disiplininizi geliştirmek zorundasınız, gerek Ygs-Lys için, gerek ise; bütün hayatınız boyunca karşınıza çıkacak zorlukları daha kolay atlatabilmeniz için. Söylemek kolay ama bunu nasıl yapacağız, diyenleri duymaktayım. 
Bilgisayarlarınızı kapatın, telefonlarınızı bırakın ve masanıza oturum. Sıkılsanız da, aklınıza başka şeyler de gelse kendinizi zorlayın ve 15 dakika ders çalışın. Yalnızca 15 dakika daha fazlası değil, eğer; 15 dakika dahi konsantre olamıyorsanız, başka hiçbir şey ile ilgilenmeden, 15 dakika masada oturun. Evet şaşırmayın, sizden yalnızca 15 dakika boş boş oturmanızı istiyorum. Öncelikle 2-3 gün gün içinde 3-4 kez bunu tekrarlayın. Ardından her gün günde 15 dakikalık 4 set halinde ders çalışın. Bu süre içinde mümkün oldukça fazla dikkatinizi toplamaya çalışın. Her geçen gün bu süreyi 5 dakika arttırarak devam edebilirsiniz. Ayrıca; set sayınızı da kendinize uygun şekilde arttırmanız mümkündür. Önemli olan en azdan başlayıp yavaş yavaş kendinizi alıştırarak, emin ve sağlam adımlar ile devam etmenizdir. Aradan zaman geçtiğinde siz bile şaşıracaksınız, bir bakacaksınız ki 1 saatin nasıl olduğunu anlamadan çalışmaya başlamışsınız ve çalıştığınız her konuya çok güzel kendinizi vermişsiniz. Bunu deneyen bir çok öğrencim sonuçtan oldukça memnun kaldı, siz de denemekten bir şey kaybetmezsiniz.
  Ders çalışmak istemediğiniz zamanlarda ise; masanıza oturmadan önce, rahat olabileceğiniz bir şekilde durun, ister yatağınıza uzanın, isterseniz oturun. Hayallerinizi gözünüzün önünden geçirin. İleride kendinizi nasıl hayal ediyorsunuz? Bir doktor olarak ameliyatlarda mı ? Bir hakim olarak davalarda mı ? Bir öğretmen olarak o çok sevdiğiniz öğrencilerinizin arasında mı ? Bir mühendis olarak yeni buluşlara imzanızı atarken mi ? Sizin hayaliniz tamamen size özel. Tüm ayrıntılarını görmeye çalışarak hayal edin ve o an neler hissedeceğinizi de düşünün. Gözlerinizi açtığınızda daha mutlu, daha heyecanlı hissedeceksiniz ve çalışmaya başlamak için tam zamanı olacak. Hepinizin Ygs-Lys dönemini başarılı ile atlatması ve Ygs-Lys sonrası tüm hedeflerine ulaşması dileği ile ... 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder