6 Ağustos 2014 Çarşamba

KULLANABİLECEĞİNİZ FİZİK KAYNAKLARI



Merhaba Arkadaşlar.

Ygs kaynak tavsiyesi istetemekte olan birçok özel mesaj aldım ve genel bir istek olduğunu düşünerek bununla ilgili bir yazı yazmak istedim.
Bu yazımızda tavsiye etmekte olduğum Ygs fizik kaynaklarından bahsedeceğim.
Siz de kullandığınız bir kaynağı önermek ister ya da bahsetmediğimiz bir kaynak ile ilgili fikir sormak için yorumlar bölümünden yazabilirsiniz.

Öncelikle konu anlatımlı kitaplar ile başlayalım. Ben size tavsiye ettiğim sıralama ile yazacağım.

Simetri Fizik: Kitapta konular kolaydan zora gidecek şekilde anlatılmıştır. Ayrıca çözümlü sorular ve çözmeniz için size bırakılmış olan yalnızca cevabı bulunan sorular bulunmaktadır. Her konunun sonunda da ortalama 3-4 adet test bulunmaktadır. Seçmiş oldukları sorular birçok soru bankası ve denemede karşılaşabileceğiniz kaliteli sorulardan oluşmaktadır.
Karekök Mps: Bu kitaplardan tüm konuları çalışmanıza gerek yoktur. Ancak bir türlü anlayamıyorum dediğiniz konular var ise bu kitaptan çalışmanız faydalı olacaktır. Her sayfada bir tanım ya da formül, yanında da çözümlü bir soru bulunmaktadır. Geri kalanlar benzer sorulardan oluşmaktadır. Böylelikle çözemediğiniz soru tiplerini kavramış olacaksınız.
Konu Anlatım Videosu: Kitaplardan çalışmaktan hoşlanmıyor iseniz, ya da ilave bir yönteme ihtiyaç duyuyorsanız, konu anlatımlı videolar idealdir. Bunun için ücretsiz bir şekilde ulaşabileceğiniz Nurten Yılmaz hocanın videolarını tavsiye ediyorum. Kendisi her konuyu en az 1 saatte anlatmış ve 1 saatlik de soru çözüm videosu çekmiştir. Böylelikle konunun tüm ayrıntılarını kavrama ve önemli soru tiplerini bir öğretmenden dinleme şansı yakalıyorsunuz.

Konu anlatım için bu kaynaklar en iyileridir. Elinizde farklı bir kaynak var ise, kullanabilirsiniz. Konu anlatımlı kitaplar arasında çok büyük farklar bulunmayacaktır. Soru bankalarına gelirsek:

Palme Fizik: 2 kitaptan oluşan bir kaynaktır ve içinde kalitesiz soru diyebileceğiniz bir soru bulunmamaktadır. Kimi sorularda çok zorlamışlar kimilerinde ise konunun özünü bilmenin yanı sıra mantık yürütmenizi beklemişlerdir. Eğer konu anlatımına yeterince hakim değilseniz, bu kitabın sorularını çözmenizi tavsiye etmiyorum.
Körfez Fizik: Kitapta kolay orta ve zor seviyelerinde birçok soru bulunmaktadır. Kimi zaman öğrenciler yalnızca zor kaynaklara yönlenmektedirler. Bu da sınavda çıkacak kolay soruları kaçırmalarına neden olabilmektedir. Bu neden ile çözülebilecek bir kitaptır ve kitabın en büyük artısı da yanında çözümlü dvd bulundurmasıdır. 
Güvender Fizik: Son yıllarda özellikle Lys sorularına en çok yaklaşan kaynak olma özelliği taşımaktadır. Başarılı ve özet konu anlatımları ve sözel soruları ile Lys'nin yeni tarzını yakalamıştır. Tek başına değil ama ek bir kaynak olarak kullanılabilir. Ya da yalnızca bol sözel bölümü olan konular için tercih edilebilir.

Fen Bilimleri: Gerçekten kaliteli sorular bulunduran bir kaynak, ancak seviye üstüdür ve tüm öğrencilere hitap etmemektir. Eğer iyi bir fizik neti çıkarmayı hedefliyor ve daha önce en az 1 fizik soru bankası bitirmişseniz, bu kitabı da çözmelisiniz.

Sayısal öğrenciler için fizik kaynakları önerdikten sonra eşit ağırlık öğrencilerini de unutmuyoruz. Çok fazla zaman harcamadan fizik çalışmak için delta yayınlarının konu özetli dergisini öneriyorum. Yalnızca 2-3 sayfada 1 konuyu özetliyor ve 8-10 soruluk da çözümlü sorular bulunduruyor. Buradan çalışarak konu hakkında fikir sahibi olup, çıkabilecek kolay ve orta zorluktaki soruları çözebilecek seviyeye gelebilirsiniz. İşinizi şansa bırakmayıp daha fazla konulara hakim olmak istiyorsanız da, Birey yayınlarının A kitabının sorularını çözebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder